Ves al contingut principal

VII è. Ral·li Gastronòmic 2010





HOLA A TOTS!!

Us fem 5 cèntims del sopar de l'ovella Xisqueta celebrat ahir a Sort.


350 persones, inaguren el Ral·li Gastronòmic del Pallars Sobirà organitzat per La Xicoia al Poliesportiu els Til·lers de Sort.


Amb aquest sopar preparat pel col.lectiu La Xicoia, les 350 persones assistents van poder gaudir d'una crema de ceps, amanides i degustació de Xisqueta ( cassola amb patates, costelles a la brasa i palpís al forn), filiberto i vi de la Conca de Tremp (Vila Corona). Com no, amb una data tant assenyalada, l'Associació, va instal.lar una pantalla gegant per poder gaudir del partit Madrid-Barça. Un cop finalitzat, va començar el ball i seguidament el concert de la Família Torelli.


El format d'enguany, és de cap de setmana, això vol dir que durant divendres, dissabte i diumenge de cada setmana i fins al 16 de maig, podran degustar menús gastronòmics dels diferents restaurants de l'Associació. En format de 2 o 3 restaurants per setmana. Les activitats, aniran a càrrec de LQ, Lleida Qualitat, amb cates, xerrades i tast de Vedella IGP, Oli de les Garrigues, Fruita de Lleida i Vi Costers de Segre, tal i com us adjuntem al folletó.

El ral·ly tancarà portes el dia 30 de maig amb la celebració del Sopar de cloenda i entrega de les Xicoies d'Or als diferents guardonats en cada secció.

Esperem sigui del seu gust la nostra informació, i poden consultar-nos més a: www.laxicoia.com, www.laxicoia.blogspot.com .


La foto del sopar d'ahir, ha d'anar firmada com: © TONI GRASES - PHOTOSET.ES

Moltes gràcies per endavant i força a la gastronomia catalana.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

SOPAR DE LA XICOIA D'OR

Us recordem que el proper dia 14 de maig,  se celebrarà el SOPAR DE LAL XICOIA D'OR , a l'Hotel Pessets de Sort. 
Sopar elaborat pels cuiners de l'Associació de la Xicoia, amb productes de la terra.
Es farà una menció especial a la trajectòria professional, al producte, a la promoció de la cuina pallaresa i al gastrònom de l'any!
Podeu fer les vostres reserves al 973 620 000







CUINA A DOS MANS AL PALLARS PER PRESERVAR PLATS TRADICIONALS DE LA ZONA

L'Associació Gastronòmica La Xicoia i el projecte Recossira, dins del programa d'alimentació saludable de la gent gran, han realitzat un taller d'intercanvi de coneixements dins de la cuina. Són tallers a dos mans que consisteixen en què una mestressa de casa i un cuiner d'un restaurant han d'elaborar un mateix plat. La mestressa de casa l'elabora com tradicionalment es feia a les cases de pagès i el cuiner amb un toc d'innovació però sense renunciar a la tradició. El plat elaborat per la mestressa de casa acabarà sortint a la carta del restaurant. En el cas del primer taller sortirà a la carta del restaurant Farré de Baro; prims de corder amb patates estofades, de la Maria de Casa el Mestre d'Arcalís. Jaume Mora, cuiner de la Fonda Farré, ha valorat molt positivament l'experiència i ha dit que el maridatge entre les dues associacions és molt interessant des del punt de vista d'intercanvi de coneixements entre persones grans i cuiners. Mora ha afe…