Ves al contingut principal

SOPAR INAUGURACIÓ O RAL.LI GASTRONÒMIC 2009






Dissabte 19 d’abril a les 21 hores al poliesportiu dels Til•lers de Sort, i amb la presència del Conceller de Turisme el Senyor Huguet, va tenir lloc el Sopar d'inauguració del 6è Ral•li Gastronòmic del Pallars Sobirà, organitzat per la Xicoia.


Amb els parlaments del President de la Xicoia, Josep Castellarnau, l'Alcade de Sort, Agustí López i el Conseller Huguet, es va donar el tret de sortida a aquest Ral•li.
La cifra, 400 persones van assistir al Sopar de la Xisqueta ofert per la mateixa Xicoia i amb la col•laboració de ACOXI (Associació de criadors d'ovella Xisqueta).

Els assistents, van poder degustar un sopar popular amb crema de moixarons, amanides amb girella, corder Xisquet a la brasa, estofat amb patates i el palpís amb salsa de carreretes. Palpís (cuixa de corder desossada i rostida). Per acabar, un filiberto. Cal destacar la gran afluència de pastors i criadors de la raça Xisqueta que ens van acompanyar al sopar.

Amb aquest acte, la Xicoia dona el començament al seu Ral•li gastronòmic.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

SOPAR DE LA XICOIA D'OR

Us recordem que el proper dia 14 de maig,  se celebrarà el SOPAR DE LAL XICOIA D'OR , a l'Hotel Pessets de Sort. 
Sopar elaborat pels cuiners de l'Associació de la Xicoia, amb productes de la terra.
Es farà una menció especial a la trajectòria professional, al producte, a la promoció de la cuina pallaresa i al gastrònom de l'any!
Podeu fer les vostres reserves al 973 620 000







CUINA A DOS MANS AL PALLARS PER PRESERVAR PLATS TRADICIONALS DE LA ZONA

L'Associació Gastronòmica La Xicoia i el projecte Recossira, dins del programa d'alimentació saludable de la gent gran, han realitzat un taller d'intercanvi de coneixements dins de la cuina. Són tallers a dos mans que consisteixen en què una mestressa de casa i un cuiner d'un restaurant han d'elaborar un mateix plat. La mestressa de casa l'elabora com tradicionalment es feia a les cases de pagès i el cuiner amb un toc d'innovació però sense renunciar a la tradició. El plat elaborat per la mestressa de casa acabarà sortint a la carta del restaurant. En el cas del primer taller sortirà a la carta del restaurant Farré de Baro; prims de corder amb patates estofades, de la Maria de Casa el Mestre d'Arcalís. Jaume Mora, cuiner de la Fonda Farré, ha valorat molt positivament l'experiència i ha dit que el maridatge entre les dues associacions és molt interessant des del punt de vista d'intercanvi de coneixements entre persones grans i cuiners. Mora ha afe…