Passa al contingut principal

RECOLLIDA DEL DIPLOMA


Ahir era el dia.

A les 14.00 era l'hora de trobada dels que al final vam anar a Barcelona. Lloc com no, Restaurant Via Veneto. Ens esperava un menú per celebrar en intimitat el premi atorgat a tota l'associció.

En Carles Tejedor, el cuiner del Via, i amic del Jordi, ens va oferir un menú amb uns productes d'altíssima qualitat, i fins i tot, va caure una ampolla de DELAMONTE per part del senyor Monje, tot un detall, i des d'aquí dornar-li les gràcies.

Un gintònic al Piperment, ens va fer agafar el cotxe fins al Palau de Pedralbes, ja quasi les 19.00h, hora de recollida.

Puntuals com una ascla, vam arribar els nou socis de la Xicoia. Salutacions dels amics, felicitacions i que comenci l'espectacle. Cap a les 17.30, va sortir el President de la Generalitat, amb la resta d'autoritats i els guardonats darrera seu. Un parlament del Senyor Huguet va obrir l'entrega de guardons. Cap a les 20.00 en va tocar el torn. de la boca del Senyor Montilla, van sortit les paraules que esperàvem.

"DIPLOMA TURÍSTIC DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA A L'ASSOCIACIÓ GASTRONÒMICA LA XICOIA"...El presi, va sortir a recollir-lo.

Entre els guardonats, molts amics i coneguts.

Va començar el pica pica, que voleu que us digui, es notava molt la crisi, però van aprofitar gràcies al Sr. Vidal, xerrar amb el President de la Generalitat. Ens va donar una volta, ell mateix per tot el nostre territori, que si havia estat a Tírvia, que si a dinar al Kiko de Llessui que si a Pujalt....... la veritat és que el seu posat, potser va ser el que més ens va sorprendre. Atent en tot moment i amb una alçada d'estatura més petita del que molts ens pensàvem, escoltava totes les nostres paraules sense gesticular ni un ull. És ben certa aquella frase de (oir, ver i callar), tot un exemple. Després evidenment, va expressar les seves opinions sobre els que l'hi haviem dit.

Un plaer Sr. Montilla.

Cap a les 21.00h, van sortint del meravellós Palau de Pedralbes direcció a casa nostra. Una jornada quelcom diferent, i a la vegada molt agradable.

Moltes gràcies a tots els que heu confiat en nosaltres per la concessió d'aquest guardó.

Comentaris

Pallars Sobirà ha dit…
Gràcies Ignasi, espero que la familia estigui bé

Bon any nou

Entrades populars d'aquest blog

CUINA A DOS MANS AL PALLARS PER PRESERVAR PLATS TRADICIONALS DE LA ZONA

L'Associació Gastronòmica La Xicoia i el projecte Recossira, dins del programa d'alimentació saludable de la gent gran, han realitzat un taller d'intercanvi de coneixements dins de la cuina. Són tallers a dos mans que consisteixen en què una mestressa de casa i un cuiner d'un restaurant han d'elaborar un mateix plat. La mestressa de casa l'elabora com tradicionalment es feia a les cases de pagès i el cuiner amb un toc d'innovació però sense renunciar a la tradició. El plat elaborat per la mestressa de casa acabarà sortint a la carta del restaurant. En el cas del primer taller sortirà a la carta del restaurant Farré de Baro; prims de corder amb patates estofades, de la Maria de Casa el Mestre d'Arcalís. Jaume Mora, cuiner de la Fonda Farré, ha valorat molt positivament l'experiència i ha dit que el maridatge entre les dues associacions és molt interessant des del punt de vista d'intercanvi de coneixements entre persones grans i cuiners. Mo

3er i últim dia

Després de dos dies coneixen Turí, els nostres representants, van acabar fen net de totes les raccions que havien portat a la Fira. L'èxit ha estat com s'esperaven els organitzadors i ells mateixos. També hem de recordar que un ball del fanalet amb un company de cuina dela Noguera, va ser un dels actes de clausura de la presentació de la Xicoia. Les fotos no tenen perdua, us ho asseguro. En Jordi, encara en deia que els bombers corrien a l'stang per si hi havia foc, jajajjaa, segurament devia ser el "COLAFÓN" final, o la traca fi de festa, aquest Josep, no s'el pot treure de casa, jajaja. En Marc del Forumgastronòmic, segurament encara cort ara jajjaja, tranquil, Marc, que quant coneguis bé al Josep, no et farà falta corre tant. Bueno, gent de Turisme de Catalunya, i altres col·laboradors de l'event, cuines del Vendrell i cuina de la Noguera, ha estat un plaer per nosaltres poder compartir aquesta experiència amb vostés. Sambem que us en deiem una, però qu

6è. RAL.LI GASTRONÒMIC DEL PALLARS SOBIRÀ

Hola a tots de nou Us fem saber que des del dia 18 al 30 d'abril, es farà al Pallars Sobirà el 6è Ral·li Gastronòmic. Hi hauran cates de vinagres, vins francesos i café, el sopar d'inauguració anirà a càrrec de l'AUVELLA XISQUETA, i el sopar de cloenda que tindrà lloc el dia 10 de maig, al voltant dels bolets de primavera. En els restaurants membres de l'Associació, els menús aniran enfocats al bolets de primavera, la joia de la primavera oblidada per moltes persones, però amb una personalitat molt important. Properament us informarem de més coses La Xicoia