Passa al contingut principal

DIPLOMA TURÍSTIC GENERALITAT DE CATALUNYA

Benvolguts amics

Ens plau fer-vos saber que l'Associació Gastronòmica La Xicoia del Pallars Sobirà ha estat guardonada enguany amb el Diplóma Turístic de la Generalitat de Catalunya. És per a nosaltres un orgull que ens hagi estat concedit aquest premi tenint en compte la nostra curta trajectòria associativa, però el que realment ens satisfà és la demostració que el projecte que varem iniciar fa 5 anys ha esdevingut una realitat exitosa i reconeguda, i per tant ùtil per aconseguir els objectius que en el seu dia ens varem marcar: la difusió de les caràcterístiques i atractius de la cuina pallaresa, la recuperació del patrimoni culinari i la promoció turística de la nostra comarca.

Aquest guardó renova la il.lusió en aquest projecte i ens encoratja a seguir treballant per donar a conèixer al mon les possibilitats d' aquest territori i de la seva gent, i a la vegada ens reafirma en la convicció que algunes de les crítiques més ferotges que em rebut no eren fonamentades ni mereixien el tracte que des de certs col.lectius defensors dels animals i alguna administració locals se'ns ha donat.

Volem aprofitar aquest escrit per agraïr-te profundament el teu suport, i l'amistat que ens has demostrat. Aquest gurdó és tant nostre com teu perquè sense la teva col.laboració mai l'haguèssim aconseguit i no tindria per a nosaltres el valor simbòlic que té.

Moltes gràcies.

Una forta abraçada de La Xicoia.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CUINA A DOS MANS AL PALLARS PER PRESERVAR PLATS TRADICIONALS DE LA ZONA

L'Associació Gastronòmica La Xicoia i el projecte Recossira, dins del programa d'alimentació saludable de la gent gran, han realitzat un taller d'intercanvi de coneixements dins de la cuina. Són tallers a dos mans que consisteixen en què una mestressa de casa i un cuiner d'un restaurant han d'elaborar un mateix plat. La mestressa de casa l'elabora com tradicionalment es feia a les cases de pagès i el cuiner amb un toc d'innovació però sense renunciar a la tradició. El plat elaborat per la mestressa de casa acabarà sortint a la carta del restaurant. En el cas del primer taller sortirà a la carta del restaurant Farré de Baro; prims de corder amb patates estofades, de la Maria de Casa el Mestre d'Arcalís. Jaume Mora, cuiner de la Fonda Farré, ha valorat molt positivament l'experiència i ha dit que el maridatge entre les dues associacions és molt interessant des del punt de vista d'intercanvi de coneixements entre persones grans i cuiners. Mo

3er i últim dia

Després de dos dies coneixen Turí, els nostres representants, van acabar fen net de totes les raccions que havien portat a la Fira. L'èxit ha estat com s'esperaven els organitzadors i ells mateixos. També hem de recordar que un ball del fanalet amb un company de cuina dela Noguera, va ser un dels actes de clausura de la presentació de la Xicoia. Les fotos no tenen perdua, us ho asseguro. En Jordi, encara en deia que els bombers corrien a l'stang per si hi havia foc, jajajjaa, segurament devia ser el "COLAFÓN" final, o la traca fi de festa, aquest Josep, no s'el pot treure de casa, jajaja. En Marc del Forumgastronòmic, segurament encara cort ara jajjaja, tranquil, Marc, que quant coneguis bé al Josep, no et farà falta corre tant. Bueno, gent de Turisme de Catalunya, i altres col·laboradors de l'event, cuines del Vendrell i cuina de la Noguera, ha estat un plaer per nosaltres poder compartir aquesta experiència amb vostés. Sambem que us en deiem una, però qu

6è. RAL.LI GASTRONÒMIC DEL PALLARS SOBIRÀ

Hola a tots de nou Us fem saber que des del dia 18 al 30 d'abril, es farà al Pallars Sobirà el 6è Ral·li Gastronòmic. Hi hauran cates de vinagres, vins francesos i café, el sopar d'inauguració anirà a càrrec de l'AUVELLA XISQUETA, i el sopar de cloenda que tindrà lloc el dia 10 de maig, al voltant dels bolets de primavera. En els restaurants membres de l'Associació, els menús aniran enfocats al bolets de primavera, la joia de la primavera oblidada per moltes persones, però amb una personalitat molt important. Properament us informarem de més coses La Xicoia