Ves al contingut principal

PRESENTACIO A BERLIN I FRANKFURT

Generalitat de Catalunya
Departament d’Innovació,
Universitats i Empresa
Oficina de Premsa
 Comunicat de premsa 
1
Turisme de Catalunya reuneix 210
turoperadors en una missió empresarial a
Alemanya
• Frankfurt, Colònia i Berlín acullen aquesta setmana trobades
professionals i presentacions de la destinació catalana.
• Un total de 21 empreses i entitats turístiques catalanes
viatgen de la mà de Turisme de Catalunya per participar en
aquestes jornades professionals.
• Bona acollida entre els operadors turístics alemanys de la
publicació de l’Institut Ramon Llull Rutes literàries de la
Cultura Catalana.

Dimecres, 25 d’abril de 2007— Turisme de Catalunya ha convocat 210 operadors
turístics d’Alemanya per participar aquesta setmana en diferents trobades
comercials amb 21 empreses i institucions turístiques catalanes. Aquesta missió
empresarial organitzada per Turisme de Catalunya té lloc a Frankfurt, Colònia i
Berlín.


Presència destacada de la gastronomia catalana

Actualment, la cuina catalana és un referent a nivell internacional i s’ha convertit
en un atractiu turístic de primer nivell i en element clau de la identitat catalana. En
aquest sentit, Turisme de Catalunya ha organitzat a Frankfurt i a Berlín unes
demostracions gastronòmiques, acompanyades de presentacions de la marca
Catalunya. Els encarregats d’aquestes mostres culinàries són els col·lectius
gastronòmics La Xicoia, del Pallars Sobirà, i Cuines de la Vall de Camprodon.


NOTICIA DEL FORUM GASTRONOMIC

La Xicoia i Cuines de la Vall de Camprodon promocionen la seva cuina a Alemanya El passat dilluns va tenir lloc a la Literaturhaus de Frankfurt el primer dels workshops organitzat per Turisme de Catalunya en el marc de l’Any de Catalunya a Alemanya. Es tracta d’uns workshop en els quals una trentena d’empreses i entitats turístiques catalanes presenten els seus productes turístics a empresaris alemanys del mateix sector. Els workshops visitaran les ciutats de Frankfurt, Colònia i Berlín durant aquesta setmana.

Aquestes jornades de treball es complementen amb mostres gastronòmiques de la mà dels col·lectius de cuina de Catalunya La Xicoia, del Pallars, i Cuines de la Vall de Camprodon, que ofereixen sopars gastronòmics amb un menú basat en la cuina pròpia dels seus territoris utilitzant els productes que els donen identitat.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

SOPAR DE LA XICOIA D'OR

Us recordem que el proper dia 14 de maig,  se celebrarà el SOPAR DE LAL XICOIA D'OR , a l'Hotel Pessets de Sort. 
Sopar elaborat pels cuiners de l'Associació de la Xicoia, amb productes de la terra.
Es farà una menció especial a la trajectòria professional, al producte, a la promoció de la cuina pallaresa i al gastrònom de l'any!
Podeu fer les vostres reserves al 973 620 000







CUINA A DOS MANS AL PALLARS PER PRESERVAR PLATS TRADICIONALS DE LA ZONA

L'Associació Gastronòmica La Xicoia i el projecte Recossira, dins del programa d'alimentació saludable de la gent gran, han realitzat un taller d'intercanvi de coneixements dins de la cuina. Són tallers a dos mans que consisteixen en què una mestressa de casa i un cuiner d'un restaurant han d'elaborar un mateix plat. La mestressa de casa l'elabora com tradicionalment es feia a les cases de pagès i el cuiner amb un toc d'innovació però sense renunciar a la tradició. El plat elaborat per la mestressa de casa acabarà sortint a la carta del restaurant. En el cas del primer taller sortirà a la carta del restaurant Farré de Baro; prims de corder amb patates estofades, de la Maria de Casa el Mestre d'Arcalís. Jaume Mora, cuiner de la Fonda Farré, ha valorat molt positivament l'experiència i ha dit que el maridatge entre les dues associacions és molt interessant des del punt de vista d'intercanvi de coneixements entre persones grans i cuiners. Mora ha afe…