Ves al contingut principal

PRESENTACIÓ A VALENCIA






El passat dimecres 15 de juny del 2005, es va celebrar a l’hotel Silken Puerta de Valencia la presentació de la marca PIRINEUS, promoguda per Turisme de Catalunya. Dins d’aquest marc, van estar convidats els cuiners del Vall d’Aran i l’Associació Gastronòmica La Xicoia per elaborar el menú amb productes de les comarques corresponets. Es van servir 33 dinars a premsa gastronòmica i valènciana i 72 sopars a tour-operadors de la zona de Valencia.

Aquest menú, estava compost d’un aperitiu, on la Vall d’Aran va elaborar un tartar d’esturió amb el seu caviar i La Xicoia, va elaborar, una girella amb melmelada de ceba, un xupito de crema de ceps i un morro i orella de porc. El primer plat, elaborat per La Xicoia, va estar una sopa de caldo de fessols amb escuma de cansalada, la carn, va anar a càrrec de la Vall d’Aran amb un ànec de corral amb foie i salsa de gerds. Les postres van dur la marca de La Xicoia, que va elaborar un mel i mató molt singular, un cremòs de mató del Tros de Sort, amb un gelat de mel de Tirvia, una galeta de nous del Pallars, i una piruleta de formatge Tou dels Til•lers, envolicada amb una melmelada de tomata i llavors de cascall.
El menú, va estar maridat amb vins del Vila Corona de Tremp, aigua Pineo, cava Raimat i licors del Portet de la Pobla de Segur, amb els cafés i les galetes artesanes del Pallars amb nous.

També van fer amics jajja, com no , els del restaurant Ca'Sento de Valencia.

COM PODREU VERURE A LES FOTOS, JAJAJAA, DONEM FAMA DEL QUE FEM, TOTS MENJANT .

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

SOPAR DE LA XICOIA D'OR

Us recordem que el proper dia 14 de maig,  se celebrarà el SOPAR DE LAL XICOIA D'OR , a l'Hotel Pessets de Sort. 
Sopar elaborat pels cuiners de l'Associació de la Xicoia, amb productes de la terra.
Es farà una menció especial a la trajectòria professional, al producte, a la promoció de la cuina pallaresa i al gastrònom de l'any!
Podeu fer les vostres reserves al 973 620 000







CUINA A DOS MANS AL PALLARS PER PRESERVAR PLATS TRADICIONALS DE LA ZONA

L'Associació Gastronòmica La Xicoia i el projecte Recossira, dins del programa d'alimentació saludable de la gent gran, han realitzat un taller d'intercanvi de coneixements dins de la cuina. Són tallers a dos mans que consisteixen en què una mestressa de casa i un cuiner d'un restaurant han d'elaborar un mateix plat. La mestressa de casa l'elabora com tradicionalment es feia a les cases de pagès i el cuiner amb un toc d'innovació però sense renunciar a la tradició. El plat elaborat per la mestressa de casa acabarà sortint a la carta del restaurant. En el cas del primer taller sortirà a la carta del restaurant Farré de Baro; prims de corder amb patates estofades, de la Maria de Casa el Mestre d'Arcalís. Jaume Mora, cuiner de la Fonda Farré, ha valorat molt positivament l'experiència i ha dit que el maridatge entre les dues associacions és molt interessant des del punt de vista d'intercanvi de coneixements entre persones grans i cuiners. Mora ha afe…