Ves al contingut principal

PRESENTACIÓ A FITUR 2004





Turisme de Catalunya, ens donà l'oportunitat d'oferir la cuina pallaresa a tots els assitens a la fira internaciónal del turisme que es fa cada any a Madrid. Dins del recinte firal d'IFEMA, La Xicoia va oferir durant 4 dies, esmoçars i dinars a tots els assistens que ens van venir a veure al Terrat Gastronòmic de Turisme de Catalunya.
El primer dia d'estada i després de servir els dinars, van oferir cava a tots els participants en la fira de la zona de Lleida. L'endemà, van oferir Ratafia del Portet a tots els participants de la Fira en la zona de Catalunya. Aqueste dues accions, van fer que totes les persones que treballaven als stangs de Catalunya, ens coneguesin, juntament amb el nostre menjar esclar.

La Fira va ser un èxit, tant es aixì, que a dia d'avui, encara tenim paraules d'elogi per aquells esmorçars i dinars que els assitents van poder gaudir. També hem de dir que les nits van ser molt mogudes. Van coneixer a molts companys de profesió, i la veritat es que dòna molt de gust. Un exemple va ser, l'Alberto Chicote del restaurant Nodo, en Sacha del restaurnt Sacha i altres més. El nostre padrí, en Sergi Arola, es va portar de conya el dia que el vam visitar al seu antic restaurant, LA BROCHE, on l'espectacle apart de ser a la taula on tot va ser fantàstic, també el teniem al costat on una taula molt ben ocupada per una parella i un altre senyor, ens va acabar d'arrodonir aquella fantastica nit. Recordarem també aquella nit al Copacabana on alguns no van parar de ballar.

Aquí a FITUR, també van coneixe a una gran amiga, la NATI, aleshores periodista de Catalunya Radio.

Doncs aquesta es una petita història de la nostra sortida a Madrid.


noticia extreta de http://www.elalmanaque.com/turismo/boletines/Boletin49.htm



La gastronomía de Lleida tendrá un papel protagonista en Fitur 2004
La gastronomía leridana tendrá un papel protagonista en Fitur 2004. Asociación de Cocineros del Pallars Sobirà, conocida con el nombre de la Xicoia, junto con la Escuela de Hotelería de Lleida, ofrecerán en el espacio El Terrat Gastronòmic situado dentro del stand de Turismo de Cataluña (Pabellón 7, stand nº 7B), demostraciones y degustaciones de productos típicos y de platos característicos de la cocina de Lleida con la finalidad de promocionar la gastronomía de las comarcas de Lleida. Para esta ocasión Turismo de Cataluña ha editado un folleto informativo que lleva por título Terres de Lleida para mojar pan. - El miércoles, día 28 de enero, a las 16.30 horas, la Asociación de Cocineros del Pallars Sobirà presentará la nueva la Xicoia y el Ralli Gastronómico del Pallars Sobirà. - El jueves, día 29 de enero, a las 12.00 horas, la Xicoia presentará la Indicación Geográfica Protegida (IGP) Ternera de los Pirineos. - El viernes, día 30, a las 13.00 horas, la Denominación de Origen Les Garrigues realizará una cata de aceite Virgen Les Garrigues en colaboración con la Escuela de Hoteleria de Lleida.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

SOPAR DE LA XICOIA D'OR

Us recordem que el proper dia 14 de maig,  se celebrarà el SOPAR DE LAL XICOIA D'OR , a l'Hotel Pessets de Sort. 
Sopar elaborat pels cuiners de l'Associació de la Xicoia, amb productes de la terra.
Es farà una menció especial a la trajectòria professional, al producte, a la promoció de la cuina pallaresa i al gastrònom de l'any!
Podeu fer les vostres reserves al 973 620 000







CUINA A DOS MANS AL PALLARS PER PRESERVAR PLATS TRADICIONALS DE LA ZONA

L'Associació Gastronòmica La Xicoia i el projecte Recossira, dins del programa d'alimentació saludable de la gent gran, han realitzat un taller d'intercanvi de coneixements dins de la cuina. Són tallers a dos mans que consisteixen en què una mestressa de casa i un cuiner d'un restaurant han d'elaborar un mateix plat. La mestressa de casa l'elabora com tradicionalment es feia a les cases de pagès i el cuiner amb un toc d'innovació però sense renunciar a la tradició. El plat elaborat per la mestressa de casa acabarà sortint a la carta del restaurant. En el cas del primer taller sortirà a la carta del restaurant Farré de Baro; prims de corder amb patates estofades, de la Maria de Casa el Mestre d'Arcalís. Jaume Mora, cuiner de la Fonda Farré, ha valorat molt positivament l'experiència i ha dit que el maridatge entre les dues associacions és molt interessant des del punt de vista d'intercanvi de coneixements entre persones grans i cuiners. Mora ha afe…