Ves al contingut principal

CCCC 2006


1ER CONGRÉS DE COL·LECTIUS DE CUINA CATALANA


NOTICIA EXTRETA DEL FORUM GASTRONOMIC


1er CONGRESO DE COLECTIVOS DE COCINA DE CATALUÑA
07/12/2006 Por primera vez más de 100 cocineras y cocineros de toda Catalunya que forman parte de un movimiento único en el mundo, además de representantes de colectivos de otros territorios como Galicia o Rosselló compartieron experiencias y debatieron temas de máxima actualidad. La mejor manera de reconocer la asociación territorio y cocina.

Once colectivos de cocina de Catalunya pusieron en común sus experiencias asociativas, las campañas, las vicisitudes, las marcas que han creado, y trabajaron juntos para demostrar que más allá de las estrellas es posible otra cocina. Es real y palpable, representativa de la cocina catalana actual.

Colectivos que estuvieron presentes en el 1er. Congreso de Colectivos de Cocina de Catalunya:

- Cuines de la Vall de Camprodon (Camprodon)
- Cuina Vallès (Vallès Occidental)
- Cuina del Vent (Alt Empordà)
- Cuina Volcànica (Garrotxa)
- Cuina de l’Empordanet (Empordà)
- Club de Tast de Sitges (Sitges)
- Joves Cuiners (Empordà)
- Les Cuines del Vendrell (El Vendrell)
- La Xicoia (Pallars)
- Osona Cuina (Osona)
- Penedès Fogons (Penedès)

En aquesta acció, s'ens va demanar expresament que es cuinés ruc al Forum Gastronomic organitzat a Girona.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

SOPAR DE LA XICOIA D'OR

Us recordem que el proper dia 14 de maig,  se celebrarà el SOPAR DE LAL XICOIA D'OR , a l'Hotel Pessets de Sort. 
Sopar elaborat pels cuiners de l'Associació de la Xicoia, amb productes de la terra.
Es farà una menció especial a la trajectòria professional, al producte, a la promoció de la cuina pallaresa i al gastrònom de l'any!
Podeu fer les vostres reserves al 973 620 000CUINA A DOS MANS AL PALLARS PER PRESERVAR PLATS TRADICIONALS DE LA ZONA

L'Associació Gastronòmica La Xicoia i el projecte Recossira, dins del programa d'alimentació saludable de la gent gran, han realitzat un taller d'intercanvi de coneixements dins de la cuina. Són tallers a dos mans que consisteixen en què una mestressa de casa i un cuiner d'un restaurant han d'elaborar un mateix plat. La mestressa de casa l'elabora com tradicionalment es feia a les cases de pagès i el cuiner amb un toc d'innovació però sense renunciar a la tradició. El plat elaborat per la mestressa de casa acabarà sortint a la carta del restaurant. En el cas del primer taller sortirà a la carta del restaurant Farré de Baro; prims de corder amb patates estofades, de la Maria de Casa el Mestre d'Arcalís. Jaume Mora, cuiner de la Fonda Farré, ha valorat molt positivament l'experiència i ha dit que el maridatge entre les dues associacions és molt interessant des del punt de vista d'intercanvi de coneixements entre persones grans i cuiners. Mora ha afe…